Χαράλαμπος Κύρκος: Να «ξανασυστήσουμε» την Ελλάδα στην Ευρώπη

Διαβάστε το άρθρο από την Βραδυνή

Ο Χαράλαμπος Κύρκος κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «συντάχθηκα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με στόχο να ‘’ξανασυστήσουμε’’ την Ελλάδα στην Ευρώπη την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει έντονη συστημική αναταραχή ενώ η κοινωνικοοικονομική ανισότητα στη χώρα μας οδεύει προς πρωτοφανή κορύφωση, με το χάσμα μεταξύ πλούτου και φτώχειας να βαθαίνει βίαια. Για όλα αυτά πρέπει να παλέψουμε μαζί».

«Εμείς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την κατάργηση των επώδυνων οικονομικών δεσμεύσεων που «στραγγαλίζουν» την πατρίδα μας, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Κύρκος, για να συμπληρώσει:

«Πιστεύοντας στη διαφάνεια και τη λογοδοσία των ευρωπαϊκών θεσμών και μαχόμενοι για τη ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των λαών της, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουνε τη φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Στον αγώνα αυτόν δηλώνω ‘’παρών’’, με την υπόσχεση και τη δέσμευση να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ακουστεί ηχηρά στις Βρυξέλλες η φωνή της Ελλάδας, η φωνή του σκεπτόμενου Έλληνα και της Ελληνίδας, για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση η έντιμη Ένωση των Λαών της και της κοινωνικής δικαιοσύνης, και όχι εκείνη της αδικίας, της κοινωνικής ανισότητας και της εκμετάλλευσης», επισημαίνει ο ίδιος και σπεύδει να καλέσει τους πολίτες να τόν στηρίξουν:

«Η στήριξή σας θα μου δώσει δύναμη να αγωνιστώ. Με αξίες και ιδανικά, με αίσθημα ευθύνης, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την επιβολή του δικαίου και την αναγνώριση του δίκιου για τη Ελλάδα και τους συμπολίτες μου».

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Κύρκος

Όσο για το ποιός είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος Χαράλαμπος Κύρκος:

«Με ρίζες από την Ανατολική Θράκη, η οικογένειά μου έφθασε στην ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας όλες εκείνες τις δυσκολίες που βίωναν τότε οι πρόσφυγες.

Ο πατέρας μου, δικηγόρος,  προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους αδύνατους. Ο θείος μου, Λεωνίδας Κύρκος, σπούδασε Ιατρική και πολιτεύθηκε εκπροσωπώντας την πλευρά του αδύναμου και του αδικημένου.

χαραλαμπος κυρκος, κυρκος χαραλαμπος, χαράλαμπος κύρκος

Συνεχίζοντας την παράδοση, σπούδασα Νομικά στο ΑΠΘ και κατόπιν ορκίστηκα διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου.

Σήμερα εργάζομαι στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής και είμαι προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Ιστορίας».

Πηγή: Η Βραδυνή