Χαραλάμπης Κύρκος

Χαραλάμπης Κύρκος - Λεωνίδας Κύρκος

Υποσχεθήκαμε και δώσαμε Ζωή στη Βουλή
Δίνουμε τώρα και στην Ευρωβουλή!

Φίλες και φίλοι, έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Με ρίζες από την Ανατολική Θράκη και τη Μακεδονία, η οικογένειά μου έφθασε στην ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας όλες εκείνες τις δυσκολίες που βίωναν τότε οι πρόσφυγες. Παρ’ όλα αυτά, οι διωκόμενοι προσφυγικοί πληθυσμοί όχι μόνο επιβίωσαν αλλά διακρίθηκαν σε όλα τα επαγγέλματα συμβάλλοντας δυναμικά, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, στην αναδιοργάνωση και στην ανόρθωση της πληγωμένης πατρίδας μας.

Ο πατέρας μου, Χριστόφορος, δικηγόρος, προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους αδύνατους. Ο θείος μου, Λεωνίδας Κύρκος, σπούδασε Ιατρική και πολιτεύθηκε εκπροσωπώντας την πλευρά του αδύναμου και του αδικημένου. Συνεχίζοντας την παράδοση, σπούδασα Νομικά στο ΑΠΘ και κατόπιν ορκίστηκα διδάκτωρ του ιδίου πανεπιστημίου. Σήμερα εργάζομαι στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, ως προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Ιστορίας.

Έχω συγγράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σχετικά με την ελληνική κοινοβουλευτική και συνταγματική ιστορία και τους νεότερους και σύγχρονους πολιτικούς και συνταγματικούς θεσμούς, και έχω συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια και σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε πολλές από τις οποίες είχα και την επιστημονική επιμέλεια.

Είμαι παντρεμένος και έχω έναν γιο, μαθητή Δημοτικού.

Συντάχθηκα με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «Πλεύση Ελευθερίας» έτσι ώστε, με τους Ευρωβουλευτές του κινήματος να «ξανασυστήσουμε»την Ελλάδα στην Ευρώπη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει έντονη συστημική αναταραχή, ενώ η κοινωνικοοικονομική ανισότητα στη χώρα μας οδεύει προς πρωτοφανή κορύφωση, με το χάσμα μεταξύ πλούτου και φτώχειας να βαθαίνει βίαια.

Για όλα αυτά πρέπει να παλέψουμε μαζί.
Στον αγώνα αυτόν δηλώνω «παρών», με την υπόσχεση και τη δέσμευση να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ακουστεί ηχηρά στις Βρυξέλλες η φωνή της Ελλάδας, η φωνή του σκεπτόμενου Έλληνα και της Ελληνίδας, για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση η έντιμη Ένωση των Λαών της και της κοινωνικής δικαιοσύνης, και όχι εκείνη της αδικίας, της κοινωνικής ανισότητας και της εκμετάλλευσης.


Η στήριξή σας θα μου δώσει δύναμη να αγωνιστώ. Με αξίες και ιδανικά, με αίσθημα ευθύνης, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την επιβολή του δικαίου και την αναγνώριση του δίκιου για την Ελλάδα και τους συμπολίτες μου.

Έχουμε επίγνωση ότι ξεκινάμε μία «Πλεύση Ελευθερίας», έναν αγώνα απέναντι σε δυνάμεις και συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση, απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από τις ιστορικές κοινωνικές διεκδικήσεις και μάχες, οι οποίες διαπότισαν την διαδρομή των ανθρώπων και των λαών προς την ελευθερία.

Έναν αγώνα που ξέρουμε ότι κερδίζεται μόνο αν δοθεί μαζί σας! Με όλες και όλους όσοι αγωνίζονται για το κοινό συμφέρον κι όχι για το συμφέρον των λίγων ή των εαυτών τους.

Με ανιδιοτέλεια, με επιμονή, με πείσμα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Με όσους και όσες αγωνίζονται για όνειρα, αξίες, ιδανικά, για τα δικαιώματα όλων και πρωτίστως των πιο αδικημένων.

Χαράσσουμε το μέλλον μας, που, όπως ορίζει και η Ιδρυτική μας Διακήρυξη προς το οποίο κατευθυνόμαστε με πυξίδα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή του παράνομου χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, των αξιώσεων από υποθέσεις διαφθοράς και όλων εν γένει των δικαιωμάτων της χώρας, που είναι δικαιώματα του λαού μας και συγκροτούν την παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές και στην ανθρωπότητα.